suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kaksikielinen opetus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Oppilaat valitaan kaksikieliseen opetukseen soveltuvuuskokeella. Kokeisiin ei voi valmistautua etukäteen. Kokeeseen ilmoittaudutaan täyttämällä soveltuvuuskoelomake. Lomakkeen saat koulun verkkosivuilta.

Helsingissä on myös yksityisiä ja valtion kouluja, joissa voi opiskella joko kokonaan tai osittain vieraalla kielellä. Opiskelu aloitetaan yleensä koulun omassa esikoulussa tai päiväkodissa. O ...

Toimi näin

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonta, asiointipa... - Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnan sähköposti: koulutusneuvonta@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaat valitaan kaksikieliseen opetukseen soveltuvuuskokeella.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 29.5.2023