suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Kaksikielinen opetus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Joissakin Helsingin kouluissa on kaksikielistä opetusta. Tällöin opetus on suomeksi ja jollain toisella kielellä.

Oppilaat valitaan kaksikieliseen opetukseen soveltuvuuskokeella. Kokeisiin ei voi valmistautua etukäteen. Kokeeseen ilmoittaudutaan täyttämällä soveltuvuuskoelomake. Lomakkeen saat koulun verkkosivuilta.

Helsingissä on myös yksityisiä ja valtion kouluja, joissa voi opiskella joko kokonaan tai osittain vieraalla kielellä. Opiskelu aloitetaan yleensä koulun omassa esikoulussa tai päiväkodissa. Osassa kouluista on lukukausimaksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaat valitaan kaksikieliseen opetukseen soveltuvuuskokeella.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 22.10.2021