suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Joustava perusopetus (JOPO)

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pieksämäen kaupunki
Alue: Pieksämäki
Palvelun kieli: suomi

JOPO-opetus on monimuotoista. Opiskelu koulussa tapahtuu enimmäkseen pienryhmässä opetussuunnitelman mukaisesti, mutta opetusta leimaa joustavuus ja yksilöllisyys (oma oppimissuunnitelma, HOJKS). Lisäksi opiskelua tapahtuu työpaikoilla, leirikouluissa, luonnossa, eri organisaatioissa vierailuissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. JOPO-tiimiin kuuluvat rehtori, opettaja ja nuorisotyöntekijä. Lisäksi mukana yhteistyössä ovat koulun muut opettajat, huoltajat, paikalliset työnantajat, työpaikkaohjaajat, nuorisotoimi ja sosiaalitoimi sekä ammatilliset oppilaitokset.


Toimi näin

Mukaan JOPO-luokalle haetaan. Maaliskuussa jätetään vapaamuotoinen hakemus oppilashuoltoryhmälle, huhtikuussa järjestetään haastattelut ja toukokuussa tehdään oppilasvalinnat ja tarvittavat sopimukset.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.


Palvelun toteuttaa: 
Pieksämäen kaupunki