suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Orimattilan kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Orimattila
  • Julkinen palvelu

Orimattilan yhteiskoulun JOPO-luokassa opiskelee kymmenen yhdeksäsluokkalaista, joiden koulunkäyntiä pyritään motivoimaan ja poissaoloja vähentämään toiminnallisilla työtavoilla ja vaihtelevilla oppimisympäristöillä, muun muassa työssäoppimisen ja toiminnallisten työtapojen avulla. Toiminnassa on keskeistä tiivis yhteistyö kotien ja eri hallinnonalojen toimijoiden kanssa.

Joustavan perusopetuksen ryhmällä on oma luokkatila. JOPO-luokan vastuuopettajan toimii Tuomas Leinonen. Oppilaanohjaaja Elina Moilanen vastaa työharjoittelujaksojen järjestelyistä yhdessä vastuuopettajan kanssa.

Yhteistyötä tehdään koulun sisällä aineenopettajien ja erityisopettajien kanssa, oppilashuoltopalveluiden ja nuorisotyön kanssa. Tärkein koulun ulkopuolinen yhteistyötaho ovat yrittäjät, joiden kautta työharjoittelupaikat mahdollistuvat.

Toimi näin

Hakemuksen jättäneille oppilaille ja heidän huoltajilleen annetaan mahdollisuus osallistua haastatteluun, jossa kartoitetaan oppilaan motivaatiota ja soveltuvuutta.

Kenelle ja millä ehdoin

Joustavan perusopetuksen ryhmään hakeutuminen on oppilaalta ja hänen huoltajiltaan harkittu päätös. Valinta tehdään oppilaan ja huoltajan yhteisen hakemuksen perusteella.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOrimattilan kaupunki
Palvelusta vastaaOrimattilan kaupunki
Alue Orimattila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Orimattilan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2019