suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätteiden vastaanottopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Puhas Oy
Alue: Ilomantsi, Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Polvijärvi
Palvelun kielet: suomi, englanti

Kontiosuon jätekeskus ja paikalliset jäteasemat vastaanottavat muuhun kuin järjestettyyn jätteenkuljetukseen kuuluvia jätteitä kotitalouksilta, yrityksiltä ja yhteisöiltä sekä julkisilta toimijoilta. Jätekeskuksella ja -asemilla otetaan vastaan mm. poltettavaa jätettä, rakennusjätettä, puuta, lasia, metallia, maa-aineksia, puutarhajätettä vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita.

Vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita otetaan vastaan myös kuntien vastaanottopisteissä sekä kiertäviin keräyksiin Joensuun kantakaupungissa, Hammaslahdessa, Heinävaarassa, Kiihtelysvaarassa ja Reijolassa. Vastaanottopaikat, aukioloajat ja kiertävien keräysten aikataulut löytyvät Puhas Oy:n kotisivuilta.

Jätekeskuksella ja -asemilla myydään jätehuoltomääräysten mukaisia koneelliseen kuormaukseen soveltuvia pyörällisiä jäteastioita sekä lämpöeristettyjä ja jyrsijäsuojattuja kompostoreita.


Toimi näin

1. Maksa kuorma toimistoon pankki- tai luottokortilla.

2. Turvallisuussyistä pidä lemmikit ja lapset autossa.

3. Lajittele huolellisesti erikseen vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, paperi, kartonki, lasi, metalli, puu, maa- ja kiviainekset, kestopuu, bitumikate, kipsilevyt, risut, haravointijätteet ja poltettavat jätteet. Muista lajitella erikseen risut ja haravointijätteet niiden erilaisen jatkokäsittelyn takia.

4. Kysy tarvittaessa neuvoa henkilökunnalta.

5. Huolehdithan, että purkupaikka jää siistiksi.


Kenelle ja millä ehdoin

Yritysten jätekuormista on täytettävä siirtoasiakirja kaatopaikkakelpoisuuden toteamiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Kotitalouksien jätemaksut ovat Joensuun alueellisen jätelautakunnan hyväksymän jätetaksan mukaisia. Kotitalouksilta otetaan veloituksetta vastaan vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, metalli, kestopuu (alle 1 m3), yksittäiset lasi-, posliini- ja kristalliesineet. Yritysten tuoma metalli otetaan vastaan veloituksetta.


Palvelun toteuttaa: 
Puhas Oy