suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)

Jätteiden vastaanotto

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy ottaa toimialueellaan syntynyttä asumis- ja yhdyskuntajätettä sekä vaarallista jätettä vastaan Kujalan jätekeskuksessa, seitsemällä jäteasemalla, vaarallisten jätteiden kiinteillä vastaanottopaikoilla sekä kiertävin keräyksin. Palvelut ovat toimialueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden käytettävissä kuntarajoista riippumatta.

Kenelle ja millä ehdoin

Vastaanottopalvelu on suunnattu Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialueen asukkaille ja yrityksille ja koskevat kuntia: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPäijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)
Palvelusta vastaaPäijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)
Alue Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)
Päivitetty: 18.2.2020