suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Pomarkun kunnan yleisten jätehuoltomääräysten mukaisesti kaikkien kiinteistöjen kunnan alueella tulee liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen eli hankkia jäteastia ja tilata tyhjennys jätteenkuljetusyritykseltä. Pomarkussa jätteenkuljetusyrittäjänä toimii Satakunnan Jätehuolto ja Tuunajärven alueella Kankaanpään Jätehuolto Jussila. Oman astian vaihtoehtona on yhteisastia naapurusten kesken. Tämä menettely vaatii kirjallisen ilmoituksen Pomarkun kunnan ympäristötoimelle.

Toimi näin

Jätesopimus tehdään suoraan alueella toimivan jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätteenkuljetuksesta maksun laskuttaa jätteenkuljetusyritys.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020