suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pertunmaan kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Pertunmaa
  • Julkinen palvelu

Kaikkien jätettä tuottavien on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Kiinteistöjen haltijoiden on tehtävä sopimus suoraan jätteen kuljetusta tarjoavan Kuljetus- ja Jätehuolto Seppo Hynninen Ky:n kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä jätehuoltoon liittyen Kuljetus- ja Jätehuolto Seppo Hynninen Ky, puh. 0400-878349.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen ja jätehuoltoyrittäjän kanssa on tehtävä sopimus jätteenkeräilystä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelusta vastaa

Pertunmaan kunta
Tekstistä vastaa: Pertunmaan kunta
Päivitetty: 1.9.2021