suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Alue

Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kieli: suomi

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy on yhteisesti kilpailuttanut asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen jätteiden tyhjennykset ja kuljetukset toimialueensa kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla. Osassa näistä alueista yhtiö hoitaa jätehuoltoon liittyvän asiakaspalvelun (jätehuoltoon liittyminen, muutokset palveluissa, laskutus ja reklamaatiot), kun taas osassa alueita asiakaspalvelun hoitaa aluetta urakoiva jätteenkuljetusyritys. Suuressa osassa toimialuetta on käytössä kiinteistönhaltijan järjestämä jätteenkuljetus, jossa kiinteistönhaltija itse tekee sopimuksen valitsemansa kuljetusliikkeen kanssa.


Kenelle ja millä ehdoin

Energia- ja sekajätteen tyhjennys ja kuljetus: Kärkölä, Orimattilan Artjärvi, Heinolan ja Sysmän haja-asutusalueet

Biojätteen tyhjennys ja kuljetus: Heinolan ja Orimattilan keskustaajama

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.


Palvelun toteuttaa: 
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)
Urbaser Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)