suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Orimattilan kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Orimattila
  • Julkinen palvelu

Biojätteen keräysurakan Orimattilan taajamassa hoitaa Hämeen Kuljetuspiste Oy ajalla 1.7.2017-30.6.2021

Artjärven seka- ja energiajätteen keräysurakan hoitaa RenoNorden Oy ajalla 1.7.2017-30.6.2021

Muutoin kiinteistön haltijat saavat tehdä itse sopimuksen haluamansa jäteyhtiön kanssa.

Toimi näin

Päijät-Hämeen alueella on voimassa yhtenäiset jätehuoltomääräykset, jotka koskevat asumisessa syntyvän jätteen jätehuoltoa. Kaikkien asuinkiinteistöjen tulee lajitella jätteet vähintään energia- ja sekajäteastiaan ja biojätteen omatoiminen kompostoiminen on suositeltavaa. ks. Jätehuoltomääräykset 2017.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkien jätettä tuottavien on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Salpakierto Oy

Palvelusta vastaa

Orimattilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Orimattilan kaupunki
Päivitetty: 20.9.2022