suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihian kunnassa on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Kiinteistön haltija tekee sopimuksen suoraan haluamansa jätteenkuljetusyrittäjän kanssa.

Toimi näin

Lisätietoja jätteenkuljetuksesta saat kunnan katuinsinööriltä.

Jätteet lajitellaan kolmeen pääryhmään: biojätteeseen, energiajätteeseen ja sekajätteeseen. Lisäksi erilleen lajitellaan kierrätettävät sekä vaaralliset jätteet. Jokaisella kiinteistöllä tulee olla keräilyastiat energia-, bio- ja sekajätteelle. Erikseen kerättäville muille jätejakeille on omat vastaanottopisteensä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelusta vastaa

Laihian kunta
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 20.2.2024