suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntien jäteyhtiö Jätekukko on kilpailuttanut keskitetysti asukkaita varten sekajätteen ja kierrätettävien jätteiden kuljetukset. Sekajätteen kuljetukset hoidetaan sekajätteen kuljetusalueella ja lisämaksusta tämän alueen ulkopuolellakin niissä paikoissa, joihin jäteautolla voidaan liikennöidä. Kierrätettävien jätteiden eli biojätteen, muovi-, kartonki- ja lasipakkausten sekä metallin kuljetus on ...

Toimi näin

Sekajätteen ja kierrätettävien jätteiden kuljetuspalvelut tilataan kunnalliselta jäteyhtiöltä Jätekukolta. Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetuspalvelut tilataan jätehuoltorekisteriin merkityiltä kuljetusyrityksiltä. Jätekukolta saa tietoa myös näistä yrityksistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Jätekukko Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Siilinjärven kunta, Lieksan kaupunki, Konneveden kunta, Outokummun kaupunki, Tuusniemi, Kaavin kunta, Tervon kunta, Juuan kunta, Rautavaaran kunta, Suonenjoen kaupunki, Pieksämäen kaupunki, Nurmeksen kaupunki, Vesannon kunta, Rautalammin kunta

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 7.2.2024