suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Kaikkien jätettä tuottavien on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Kunnalla on velvollisuus järjestää asumisjätteen käsittely. Kunta voi hoitaa jätteenkuljetuksen itse, hankkia sen ostopalveluna yrityksiltä tai antaa sen esimerkiksi kuntien yhdessä omistaman yhtiön tehtäväksi. Kunta voi myös päättää, että kiinteistöjen haltijoiden on tehtävä sopimus suoraan jätteen kuljetusta tarjoavan toimijan kanssa.

Toimi näin

Kaikkien kiinteistöjen (myös vapaa-ajan asuntojen) tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen, eli jokaisella kiinteistöllä on oltava oma jäteastiansa, jonka jätteenkuljettaja säännöllisin, jätehuoltomäärysten sallimien, tyhjennysvälein tyhjentää.

Jätteiden kuljetussopimukset: Askola: Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy (IUJ), Teollisuustie 4, 06150 Porvoo, Puh. 0200 70707 (asiakaspalvelu).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu, Rosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu, Rosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 24.9.2021