suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Napapiirin Residuum Oy

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Napapiirin Residuum Oy järjestää toimialueellaan omistajakuntiensa lakisääteisen jätehuollon neuvontapalvelun.

Jäteneuvonnan tehtävänä on jakaa tietoa jätteiden lajittelusta, kierrätyksestä sekä jätteensynnyn ehkäisystä. Jätteiden lajittelulla voimme lisätä materiaalihyötykäyttöön ohjattavien jätteiden määrää ja hillitä siten osaltamme luonnonvarojen käyttöä. Ympäristökin kiittää kun jätehuolto hoidetaan oikein.

Otamme myös mielellämme vastaan erilaisia ja erikokoisia tutustujaryhmiä vierailemaan kierrätysasemille ja kaatopaikalle tai tulemme tapahtumaanne kertomaan jätehuollosta. Tutustumiskäynnit sovitaan vähintään kahta viikkoa aiemmin ennen suunniteltua ajankohtaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNapapiirin Residuum Oy
Palvelusta vastaaNapapiirin Residuum Oy
Alue Pello, Ranua, Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Napapiirin Residuum Oy
Päivitetty: 1.11.2019