suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kaupunki

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Neuvontaa asumis- ja yhdyskuntajätteiden ja vaarallisten aineiden käsittelyssä saa Lounais-Suomen Jätehuollolta. Kuntalaiset voivat saada tietoa kestävästä kuluttamisesta, kierrätyksestä ja jätteiden lajittelusta. Neuvonta tähtää kotitalouksissa syntyvän jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämiseen sekä oikeiden kierrätystottumusten juurruttamiseen.

Toimi näin

Lounais-Suomen Jätehuolto tarjoaa neuvontaa ilmaiseksi alueensa asukkaille. Neuvojat ovat mukana useissa tapahtumissa, joissa heiltä voi kysyä mieltä askarruttavista asioista. Neuvojan voi tilata esimerkiksi kouluun, taloyhtiön kokoukseen tai harrasteryhmän tilaisuuteen. Lisäksi Lounais-Suomen jätehuollon tiloissa sijaitsevassa vierailukeskus Kahmarissa ja Salossa sijaitsevassa vierailukeskus Hehkussa järjestetään maksutonta jätehuoltoaiheista ympäristöneuvontaa erilaisille ryhmille.

Lounais-Suomen Jätehuollosta voi myös lainata ympäristökasvatustyöhön materiaaleja, kuten erilaisia pelejä ja tehtäviä. Nettisivuilta puolestaan löytyvät esitteet, tarrat, lajittelutaulut, asukaslehdet, historiikit ja vuosikertomukset. Osa materiaaleista on asukkaille ilmaisia ja osa maksullisia.

Kiperissä kysymyksissä voi soittaa tai laittaa sähköpostia Lounais-Suomen jätehuollon asiakaspalveluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Palvelun toteuttaa

Liedon kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Palvelusta vastaa

Liedon kaupunki
Tekstistä vastaa: Liedon kaupunki
Päivitetty: 19.1.2023