suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Jätelain valvonta

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Hollolan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen vastaa jätelain valvonnasta kunnan alueella eli toimii, jos jätelakia tai alueellisia jätehuolto- tai ympäristönsuojelumääräyksiä rikotaan. Ympäristövalvonta selvittelee mm. roskaantumistapauksia, tarkistaa tapahtumien jätehuoltosuunnitelmat ja antaa tarvittaessa kehotuksen jätehuoltoon liittymisestä.

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät hoitaa Hollolan alueella Päijät-Hämeen jätelautakunta. Se hyväksyy myös alueelliset jätehuoltomääräykset.

Salpakierto Oy (entinen Päijät-Hämeen Jätehuolto eli PHJ) hoitaa seudullisen jätelautakunnan kunnissa jätteiden käsittely-, hyödyntämis- ja kehittämistehtävät sekä jäteneuvonnan.

Toimi näin

Jätteiden kuljetuksen hoitavat yksityiset kuljetusyritykset.

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät hoitaa Hollolan alueella Päijät-Hämeen jätelautakunta. Se hyväksyy myös alueelliset jätehuoltomääräykset.

Salpakierto Oy hoitaa seudullisen jätelautakunnan kunnissa jätteiden käsittely-, hyödyntämis- ja kehittämistehtävät sekä jäteneuvonnan.

 

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen, joilla syntyy asumisjätettä tai siihen rinnastettavaa jätettä, on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä sopimus kuljetusliikkeen kanssa. Määräys koskee myös loma-asuntoja.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 24.5.2021