suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntien omistama Lounais-Suomen jätehuolto huolehtii asukkaidensa jätteistä. Osassa kunnista Lounais-Suomen jätehuolto huolehtii jätteen kuljetuksen kilpailuttamisen. Liedossa sen sijaan jokainen asukas kilpailuttaa jätehuollon itse ja tekee kotitalouskohtaisen tyhjennyssopimuksen jätteenkuljettajan kanssa.

Toimi näin

Liedossa jokainen asukas kilpailuttaa jätehuollon itse ja tekee kotitalouskohtaisen tyhjennyssopimuksen jätteenkuljettajan kanssa. Naapurien kanssa voi myös sopia yhteisesti jäteastiastiasta ja sen tyhjennyksestä, jolloin kuluja saa alemmaksi.

Jäteastiaan kerätään vain polttokelpoista jätettä. Kierrätettävät jätteet viedään kierrätyspisteisiin kauppojen pihaan tai jätekeskuksiin ja lajitteluasemille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätehuollon maksuihin kuuluu LSJH:lle maksettava jätehuollon perusmaksu ja jätteenkuljettajalle maksettava tyhjennusmaksu. Jätehuollon perusmaksulla kustannetaan esimerkiksi jätehuollon asiointihetkellä ilmaisia palveluja ja jätehuollon viranomaistoimintaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLounais-Suomen Jätehuolto Oy
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 25.9.2020