suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy tuottaa kotitalouksien jätehuoltopalvelut Etelä-Karjalan alueella: jätteenkuljetukset, ekopisteet (täydentävä keräysverkosto tuottajien keräyspisteille), jätteiden vastaanottopalvelut miehitetyt Hyödyksi-asemat

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vastaanottopalvelut veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaan. Kuljetuspalveluiden hinnat määritellään jätehuoltoviranomaisen hyväksymän taksan mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan Jätehuolto Oy
Muut vastuuorganisaatiotRautjärven kunta, Savitaipaleen kunta, Ruokolahden kunta, Imatran kaupunki, Lemin kunta, Luumäen kunta, Lappeenrannan kaupunki, Taipalsaaren kunta, Parikkalan kunta
Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan Jätehuolto Oy
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy
Päivitetty: 1.11.2019