suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joensuun kaupunki

Jätehuollon neuvonta

  • Palvelu
  • Joensuu
  • Julkinen palvelu

Asumisen jätehuoltoa koskevaa neuvontaa antaa kuntien yhteinen jäteyhtiö Puhas Oy. Neuvontaa saa esimerkiksi jätehuoltoon liittymisestä ja jätehuollon vaihtoehdoista, kierrättämisestä, kompostoinnista ja jätteiden vastaanottopaikoista. Puhas tarjoaa neuvontaa myös julkisten palveluiden sekä terveys- ja koulutuspalveluiden toimijoille. Neuvontaa on saatavilla myös erilaisiin tilaisuuksiin tai esime ...

Toimi näin

Jäteneuvontaa asukkaille, julkisille palveluille sekä terveys- ja koulutuspalveluille on saatavilla Puhaksen internet-sivuilta. Neuvontaa saa myös puhelimitse ja sähköpostitse sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Yhteystiedot internetsivuilla www.puhas.fi.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Palvelusta vastaa

Joensuun kaupunki
Tekstistä vastaa: Joensuun kaupunki
Päivitetty: 27.12.2019