suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätehuollon neuvonta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Jämsän Jätehuolto liikelaitos
Alue: Jämsä, Kuhmoinen
Palvelun kieli: suomi

Jämsän Jätehuolto liikelaitos antaa Jämsän ja Kuhmoisten alueella tietoa ja toimintaohjeita jätehuoltoon liittymisestä, vaarallisista jätteistä, hyötyjätteistä, lajittelusta ja kompostoinnista. Jäteneuvontaa voi tilata maksutta erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin esim. kouluille, päiväkodeille ja yhdistyksiin.


Toimi näin

Voit tilata jäteneuvojan paikalle sopimalla ajan hänen kanssaan puhelimitse tai sähköpostitse. Jäteneuvontaa saat myös puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Lajitteluohjeita löytyy myös internet-sivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.


Palvelun toteuttaa: 
Jämsän kaupunki