suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Jätehuollon neuvonta ja valvonta

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Ympäristökeskus neuvoo ja valvoo yrityksiä, toiminnanharjoittajia sekä asukkaita jätteisiin ja jätehuoltoon liittyvissä asioissa.

Neuvonta ja valvonta voi koskea esimerkiksi jätteiden lajittelua tai vaarallisten jätteiden varastointia ja käsittelyä. Ympäristökeskukselle voi ilmoittaa roskaantumisesta ja puutteista jätteiden lajittelussa tai vaarallisten jätteiden käsittelyssä tai varastoinnissa.

Lisätietoa jätehuollosta, lajittelusta ja kierrätyksestä löytyy HSY:n sivuilta: https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 23.10.2021