suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Jätehuollon neuvonta ja valvonta

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salon kaupungin jätehuollon käytännön toteutus ja neuvonta on annettu Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n tehtäväksi. Kaupunki hoitaa jätehuollon laillisuusvalvonnan eli seuraa annettujen määräysten noudattamista.

Jätehuolto on muutoksessa kohti kaatopaikatonta tulevaisuutta.

Salossa jätteenkuljetus hoidetaan kiinteistön haltijan järjestämänä. Tässä järjestelmässä kukin kiinteistönhaltija tekee sopimuk ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä. Määräyksissä on säännöt mm. jätteenkeräysastioiden tyhjennysväleistä. Yleisperiaatteena on, että jätteet on kerättävä, kuljetettava ja käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu roskaantumista, hajua eikä muuta haittaa ympäristölle, terveydelle tai viihtyisyydelle. Salon ympäristönsuojelu valvoo jätelakiin liittyvien säännösten ja määräysten noudattamista.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy auttaa asukkaita arjen jäteasioissa. Yhtiö järjestää vastaanottopaikat asumisen ja kuntien toiminnassa syntyville jätteille.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan tehtävänä on järjestää toimialueensa jätehuolto jätelain ohjaamana kaikkien alueen asukkaiden ja samalla ympäristön etua tavoitellen.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.10.2022