suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Järjestyksenvalvojaksi hyväksyminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Järjestyksenvalvojalla tarkoitetaan henkilöä, jonka tehtävänä on turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa tai muutoin suorittaa järjestyksenvalvontatehtäviä.

Tällaisia tehtäviä ovat järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ja onnettomuuksien estäminen järjestyksenvalvojan toimialueella. Järjestyksenvalvojan toimialueella tarkoitetaan aluetta, jolle järjestyksenval ...

Toimi näin

Hakija voi tehdä hakemuksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakijan tulee kuitenkin saapua henkilökohtaisesti poliisilaitokselle, jos se on erityisestä syystä tarpeen. Hakemuksen voi tehdä myös henkilökohtaisesti poliisiasemalla tai poliisin palvelupisteessä.

Hakemukseen on liitettävä:

- selvitys (todistuskopio) järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen (vähintään 40 oppituntia) hyväksytystä suorittamisesta

- järjestyksenvalvojaksi hyväksymisen uudistamista haettaessa selvitys (todistuskopio) järjestyksenvalvojan kertauskoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta

- selvitys (todistuskopio) yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain 27 §:ssä tarkoitetun järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta

- passilain 6 §:n 5 momentin nojalla annetuissa säännöksissä säädetyt vaatimukset täyttävä valokuva hakijasta

- selvitys (todistuskopio) vartijan peruskoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta, jos hakijalla ei ole voimassaolevaa hyväksymistä vartijaksi ja on hakeutumassa järjestyksenvalvontatehtäviin poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi

- selvitys (todistuskopio) voimankäyttövälineiden käyttäjäkoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta (mikäli suoritettu ensimmäistä hyväksymistä hakiessa; muutoin kaksoiskappalehakemukseen)

- selvitys (todistuskopio) järjestyksenvalvontatehtävissä mukana pidettävään koiraan liittyvän tottelevaisuustarkastuksen hyväksytystä suorittamisesta (mikäli suoritettu ensimmäistä hyväksymistä hakiessa; muutoin kaksoiskappalehakemukseen)

Lisätietoja järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä, järjestyksenvalvojaksi hyväksymisen muuttamisesta, järjestyksenvalvojakortin kaksoiskappaleen hankkimisesta, koulutusten vastaavuuksista ja hyväksilukemisista sekä tilapäiseksi järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä löytyy poliisin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Järjestyksenvalvojaksi voidaan hyväksyä rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva 18 vuotta täyttänyt henkilö. Hyväksymisen edellytyksenä on lisäksi järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen hyväksytty suorittaminen.


Voimassaoloaika

Järjestyksenvalvojaksi hyväksyminen on voimassa enintään viisi vuotta.

Palvelun toteuttaa

Poliisi

Palvelusta vastaa

Poliisi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 27.3.2024