suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Jalometallituotteiden nimileima

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Suomen markkinoilla olevissa ja myyntiin tarkoitetuissa jalometallituotteissa pitää olla Tukesin rekisterissä oleva nimileima ja jalometallituotteen pitoisuuden kertova pitoisuusleima tai vaihtoehtoisesti hyväksytyn tarkastuslaitoksen tarkastusleima ja pitoisuusleima. Jalometallituotteen valmistaja, maahantuoja tai vähittäismyyjä vastaa, että myynnissä olevassa tuotteessa on vähintään pakolliset l ...

Toimi näin

Nimileima-asiointi hoidetaan sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnisteella. Asiointipalvelussa voit valita oikean lomakkeen asiointisi mukaisesti; oletko hakemassa nimileimaa, vahvistamassa nimileiman rekisteröintiä, siirtämässä nimileimaa toiselle yritykselle, lopettamassa nimileiman rekisteröintiä tai ilmoittamassa yhteystietojen muutoksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Nimileima on iso kirjain tai isojen kirjainten yhdistelmä. Nimileimaa voi hakea vain yritys, joka on rekisteröity kaupparekisteriin tai veroviranomaisen rekistereihin.

Nimileimanhaltijan pitää ilmoittaa yrityksessä tapahtuneista muutoksista Tukesiin. Tällaisia muutoksia ovat mm. yrityksen yhteystiedot, yrityksessä tapahtuneet muutokset (esim. yritysmuodon muutokset) ja yhteyshenkilön muuttuminen.

Jos yritys on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa jalometallituotteita Suomen markkinoille, se voi hakea omaa nimileimaa erillisellä lomakkeella.


Määräaika

Nimileiman käyttöoikeus on haettava ennen nimileimalla leimaamisen aloittamista.

Käsittelyaika

Nimileimahakemuksen (täydellinen liitteineen) käsittelyaika on noin 1-2 viikkoa. Aika-arvio edellyttää täydellisesti täytettyä hakemusta ja leimanäytettä. Usein leiman valmistumiseen on syytä varata aikaa useita viikkoja.

Voimassaoloaika

Nimileiman rekisteröinti pitää vahvistaa kolmen vuoden välein erillisellä hakemuksella.

Palvelun toteuttaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Palvelusta vastaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Tekstistä vastaa: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Päivitetty: 1.2.2024