suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Jaksohoitokoti Veitikka

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Jaksohoitokoti Veitikka on asumispalvelujen yksikkö, jossa tuetaan asiakkaiden elämänlaatua ja päivittäisiä toimintoja. Yksikkö käynnisti toimintansa 11.4.2022, aikaisemmin Rovaniemen kaupungin ikäihmisten jaksohoitoa järjestettiin Näsmänkieppi 2:ssa. SAS- (Selvitä, Arvioi, Sijoita) -hoitajat koordinoivat jaksohoitoa.

Jaksohoitokoti Veitikka on 22-paikkainen palvelutalo, joka sijaitsee 1. ja 2. kerroksessa Veitikantie 9:ssä. Rakennuksessa on hissi. Jaksohoitokoti Veitikan asiakkailla on omat, sisustetut huoneet ja wc:t, muut tilat ovat yhteisiä.

Jaksohoitokodissa on viriketoimintaa, järjestetään juhlia ja tehdään retkiä. Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Jaksohoitokoti Veitikka on ikäihmisten sosiaalihuoltolain alainen yksikkö, johon asiakkaat ohjautuvat SAS-työryhmän päätöksellä. Jakson pituus määritellään yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Toimi näin

Asumispalveluihin hakuprosessi tulee vireille, kun asiakas toimittaa hakulomakkeen neuvontapiste Nestoriin.

Kirjallinen päätös valmistuu kolmessa (3) kuukaudessa asian vireille tulosta käytössä olevien tietojen

perusteella ja myöntämisperusteisiin pohjautuen (Perusturvalautakunta 28.5.2019, § 81).

Hakijan välttämättömät ja tarpeelliset tiedot annetaan palvelusopimuksen perusteella asumispalveluja tuottavalle

yksikölle. Asiakkaalle tarjotaan ensisijaisesti asumispalvelupaikkaa kaupungin omista yksiköistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäihmisten sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalveluiden ja laitoshoidon myöntämisen perusteet löytyvät Rovaniemen kaupungin nettisivuilta.

Omavalvontasuunnitelmaan kirjataan toimenpiteet, joilla Rovaniemen kaupunki itse valvoo toimintayksikköjään, henkilökunnan toimintaa sekä tuottamiensa palvelujen laatua.

Palvelu on maksullinen.

Asiakkaat maksavat asiakasmaksun jaksohoidosta 34,75€/vuorokausi tai omaishoitajan vapaan aikaisista palveluista 11,60€/vuorokausi. Asiakasmaksut määräytyvät hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti. Asiakasmaksut sisältävät perushoidon ja ateriat. Asiakas tuo mukanaan omat nimikoidut vaatteet, lääkkeet, hygieniatarvikkeet ja vaipat.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022