suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa, kun tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriisiin tai päihteisiin liittyvässä asiassa. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella. Arkisin päiväsaikaan saat palvelut oman kuntasi perhe- ja sosiaalipalveluista.

Voit ottaa yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen jos haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Palvelut ovat maksuttomia.

Aiheena voi olla esimerkiksi

  • alaikäisen lapsen olosuhteet tai turvallisuus
  • perheväkivalta
  • huoli vanhuksen selviytymisestä kotona
  • sinun tai läheisesi kohtaama äkillinen kriisi, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma, esimerkiksi läheisen äkillinen menehtyminen, tulipalo tai läheltä piti -tilanne.

Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa psykososiaalisen tuen järjestämisestä ja koordinoimisesta Itä-Uudellamaalla esimerkiksi suuronnettomuuden jälkeen.

Toimi näin

Soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun avun tarve on kiireellinen eivätkä oman kotikuntasi sosiaalipalvelut ole avoinna. Hoida kiireettömät asiat virka-aikaan oman kotikuntasi sosiaalipalveluissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021