suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Isä-lapsi-toiminta

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Isä-lapsi-toiminnan pääpaino on vapaamuotoisessa toiminnassa ja keskustelussa. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki isät, lapset ja isoisät.

Isät ja ohjaajat yhdessä ideoivat ja toteuttavat toimintaa. Isät ja lapset voivat mm. askarrella, liikkua, leikkiä, musisoida tai vaikka kokkailla yhdessä herkkuja. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös retkiä mielenkiintoisiin paikkoihin.

Toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Toimintaa järjestävät leikkipuistohenkilökunta yhteistyössä yhdistysten ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 18.11.2019