suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

INR-hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemalla toimii Marevan- potilaille tarkoitettu INR-vastaanotto. INR- hoitajan vastaanotto on kutsumanimi sairaan- ja terveydenhoitajien vastaanotoilla annetulle verenohennuslääkkeen kontrollikäyntipalvelulle. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka sairastavat verenohennuslääke Marevanilla hoidettavaa pitkäaikaissairautta.

Toimi näin

Potilas käy seurannassa pääsääntöisesti vain hoitajan vastaanotolla. Vastaanotolla hoitaja ottaa sormenpäästä pika-INR-verikokeen, tulkitsee tuloksen saman tien ja määrittelee Marevan lääkityksen tason. Tarvittaessa hoitaja konsultoi lääkäriä tai ohjaa potilaan varaamaan ajan lääkärille.

INR-hoitajalle voit varata ajan sähköisen ajanvarausjärjestelmän, omahoitopalvelun tai puhelinpalvelun kautta.

INR-hoitajaan voit olla yhteydessä omahoitopalvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Hoitajakäynti on maksuton asiakkaalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 15.7.2021