suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Influenssarokotukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sinun on mahdollista saada vuosittain kausi-influenssarokotus. Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokotuksen antama suoja muodostuu noin kahdessa viikossa.

Aikuisille rokote voidaan antaa omalla terveysasemalla tai työterveydenhuollossa. Lapsille ja nuorille rokote annetaan neuvoloissa ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä.

Toimi näin

Jos kuulut riskiryhmään, rokote on sinulle maksuton ja saat sen toimipisteestä, jossa asioit. Jos et kuulu riskiryhmiin, ota influenssarokotereseptin saamiseksi yhteyttä omalle terveysasemallesi reseptipuhelimen kautta, käy ostamassa rokote apteekista ja ota rokote mukaasi vastaanotolle.

Voit varata terveysasemallesi erillisen rokotusajan. Jos olet jo varannut terveysasemaltasi vastaanottoajan muun syyn vuoksi, voit samalla saada myös rokotteen. Äitiys- ja lastenneuvoloissa ja kouluterveydenhuollon toimipisteissä rokotukset annetaan normaalien vastaanottojen yhteydessä tai muuten sovittuna ajankohtana. Opiskeluterveydenhuollossa rokotuksia annetaan vain Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuoltoon kuuluville opiskelijoille.

Rokotukseen tulevan aikuisen kannattaa ottaa mukaan Kela-kortti. Rokottamisen helpottamiseksi sinun on hyvä pukea yllesi vaatteet, joissa saat olkavartesi helposti paljaaksi.

Rokotuksen jälkeen varaudu viipymään 15 minuuttia rokotuspaikalla, jotta mahdolliset rokotusreaktiot voidaan huomata. Jos sinulla herää kysymyksiä saamastasi rokotuksesta, voit soittaa terveyspalvelujen neuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Rokotustoimenpide on kaikille maksuton, mutta itse rokote on maksuton vain alla mainituille ryhmille.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

  • raskaana olevat naiset
  • kaikki kuuden kuukauden – kuuden vuoden (6 kk - 6 v) ikäiset lapset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset
  • sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö sekä opiskelijat

Palvelu on maksuton.

Rokote on maksuton niille, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022