suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Iltapäivätoiminta leikkipuistoissa

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Koululaisten iltapäivätoimintaa on kaikissa kaupungin leikkipuistoissa. Toiminta on maksutonta ja avointa kaikille. Koululaisten iltapäivätoiminnassa toimintaa on sisä- ja ulkotiloissa.

Ohjatun toiminnan lisäksi tärkeää ovat myös lasten omat leikit, ulkoilu, rentoutuminen ja kavereiden tapaaminen. Toiminnan suunnittelu lähtee lasten toiveista ja tarpeista. Tavoitteena on toisia kunnioittava ja avoin ilmapiiri.

Iltapäivätoimintaa järjestetään leikkipuistoissa lukuvuoden aikana arkipäivisin enintään klo 17.00 saakka.

Toimintaa järjestetään noin 65 leikkipuistossa. Jokaisessa leikkipuistossa toiminnasta vastaavat sosiaaliohjaaja - tiiminvetäjä, sekä riittävä määrä ohjaajia.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Koululaisten iltapäivätoiminta leikkipuistoissa on kaikille avointa ja maksutonta. Välipalasta peritään kiinteä kuukausimaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 26.10.2020