suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Iltahoito

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Iltahoitoa järjestetään perheille, jotka tarvitsevat vanhempien työn tai iltaopiskelun vuoksi lapselleen hoitoa arki-iltaisin klo 18.00–22.00 välisenä aikana.

Jokaisen lapsen kanssa tehdään hoitoaikasopimus, joka kattaa lapsen kokonaishoidon tarpeen (iltahoidossa maksimissaan 10 h/päivä).

Lapsen hoitoajat perustuvat vanhempien työvuoroihin ja opiskeluaikoihin. Lapsen päiväkohtaiset hoitoajat vanhempien työ- ja opiskeluaikoineen ilmoitetaan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella "Lapsen hoitojärjestelyt". Lomakkeen saa myös iltahoitoa järjestävistä päiväkodeista. Lapsen ollessa iltahoidossa klo 18.00-22.00 välisenä aikana hänelle tarjotaan päivällinen ja iltapala.

Jos perheellä on työstä tai opiskelusta johtuen satunnaista hoidontarvetta iltaisin, öisin tai viikonloppuisin, on heillä mahdollisuus neuvotella tilapäisestä vuorohoidon järjestämisestä ympärivuorokautisessa päiväkodissa. Jos lapsella on viikonloppuhoidon tarvetta, tulee hänellä olla viikolla korvaavat arkivapaat. Mahdollisista päivähoitomaksua alentavista vapaapäivistä (4-12 / kk) voi sopia päivähoidon alkaessa päiväkodinjohtajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Iltahoidon tarve tulee todistaa työnantajan tai koulutuksen järjestäjän antamalla todistuksella. Todistuksessa tulee ilmetä vanhempien työ- tai opiskeluajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 6.12.2021