suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Ilmoitus työntekijöiden lähettämisestä

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Lähetetty työntekijä on henkilö, joka työskentelee tavallisesti muussa valtiossa kuin Suomessa ja jonka toiseen valtioon sijoittunut ja kyseisessä valtiossa merkittävää toimintaa harjoittava työnantaja lähettää työsuhteen aikana rajoitetuksi ajaksi tilapäiseen työhön Suomeen. Lähettävän yrityksen on tehtävä työsuojeluviranomaiselle ilmoitus työntekijöiden lähettämisestä. Ilmoitus tehdään verkkolomakkeella.

Toimi näin

Tee ilmoitus verkkolomakkeella (https://anon.ahtp.fi/_layouts/Lomake.ashx?LomakeID=10103). Saat vahvistusviestin välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä saat lomakkeen täyttöohjeesta.

Tee täydennysilmoitus samalla lomakkeella välittömästi, jos annetut tiedot muuttuvat olennaisesti. Täydennysilmoituksen tekeminen on työnteon jatkamisen edellytys. Muutos on olennainen esimerkiksi, kun edustaja, työntekopaikka, sopimuskumppani tai työntekijämäärä muuttuu.

Rakennusalan työssä ennakkoilmoitus ja täydennysilmoitus on toimitettava myös rakennuttajalle ja pääurakoitsijalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoitus on tehtävä, kun työntekijöiden lähettäminen perustuu 18.6.2016 jälkeen tehtyyn sopimukseen ja lähetetyn työntekijän työ alkaa 1.9.2017 jälkeen. Lähettävän yrityksen tulee tehdä ilmoitus ennen työn aloittamista viimeistään samana päivänä, kun sopimuksen mukainen työnteko alkaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos työntekijöitä lähetetään muuhun kuin rakennusalan työhön yrityksen sisäisellä siirrolla enintään viideksi päiväksi.

Palvelu on maksuton.


Määräaika

Lähettävän yrityksen tulee tehdä ilmoitus ennen työn aloittamista viimeistään samana päivänä, kun sopimuksen mukainen työnteko alkaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos työntekijöitä lähetetään muuhun kuin rakennusalan työhön yrityksen sisäisellä siirrolla enintään viideksi päiväksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki työntekijöiden lähettämisestä (447/2016)

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 19.1.2021