suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Ilmoitus työntekijöiden lähettämisestä

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Lähetetty työntekijä on henkilö, joka työskentelee tavallisesti muussa valtiossa kuin Suomessa ja jonka toiseen valtioon sijoittunut ja kyseisessä valtiossa merkittävää toimintaa harjoittava työnantaja lähettää työsuhteen aikana rajoitetuksi ajaksi tilapäiseen työhön Suomeen. Lähettävän yrityksen on tehtävä työsuojeluviranomaiselle ilmoitus työntekijöiden lähettämisestä. Ilmoitus tehdään verkkolomakkeella.

Toimi näin

Tee ilmoitus Ilmoitus työntekijöiden lähettämisestä -verkkolomakkeella. Saat vahvistusviestin välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä saat lomakkeen täyttöohjeesta.

Tee täydennysilmoitus samalla lomakkeella välittömästi, jos annetut tiedot muuttuvat olennaisesti. Täydennysilmoituksen tekeminen on työnteon jatkamisen edellytys. Muutos on olennainen esimerkiksi, kun edustaja, työntekopaikka, sopimuskumppani tai työntekijämäärä muuttuu.

Rakennusalan työssä ennakkoilmoitus ja täydennysilmoitus on toimitettava myös rakennuttajalle ja pääurakoitsijalle.

Jos lähettämisen kestoa halutaan perustellusti pidentää enintään 18 kuukauteen, tee uusi ilmoitus ennen Suomeen lähetetyn työntekijän 12 kuukauden työskentelyajan täyttymistä. Käytä tällöin Ilmoitus työntekijöiden lähettämisen keston pidentämisestä -verkkolomaketta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoitus voidaan tehdä heti, kun sopimus työntekijöiden lähettämisestä on tehty, mutta viimeistään ennen kuin sopimuksen mukainen työnteko alkaa.

Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, kun työntekijöitä lähetetään muuhun kuin rakennusalan työhön yrityksen sisäisellä siirrolla enintään viideksi päiväksi. Jos kyse on rakennusalan työstä, ilmoitus tehdään aina.

Lähettävän yrityksen perustellusta pyynnöstä 12 kuukauden työnteon aikarajaa voidaan pidentää enintään 18 kuukauteen. Lähettämisen keston pidentämisestä tulee tehdä erillinen ilmoitus.

Palvelu on maksuton.


Määräaika

Lähettävän yrityksen tulee tehdä ilmoitus ennen työn aloittamista viimeistään samana päivänä, kun sopimuksen mukainen työnteko alkaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos työntekijöitä lähetetään muuhun kuin rakennusalan työhön yrityksen sisäisellä siirrolla enintään viideksi päiväksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 1.4.2022