suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan pelastuslaitos

Ilmoitus kulotuksesta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kulotus

• Kulotus saadaan suorittaa kuivana aikana erityistä varovaisuutta noudattaen.

• Metsämaan kulotus on aina suoritettava käytännön työhön perehtyneen metsäammattilaisen valvonnassa.

Avotulta ei saa tehdä toisen maalle ilman lupaa. Avotulen teossa on varauduttava tulen sammuttamiseen. Tärkeätä on noudattaa huolellisuutta ja varovaisuutta sekä varata riittävästi alkusammutusvälineitä tulen leviämisen estämiseksi.

Kulotuksesta ja muusta tulenkäytöstä, josta aiheutuu merkittävästi savua, on ilmoitettava ennakolta pelastuslaitokselle.

Pienimuotoisesta risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse ilmoittaa pelastuslaitokselle.

Avotulta ei saa tehdä, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Ilmatieteenlaitos varoittaa tarvittaessa metsä- tai ruohikkopalovaarasta. Voimassa olevat varoitukset voi tarkistaa esim. ilmatieteenlaitoksen internetsivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kulotuksesta on tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle ennen kulotuksen aloittamista. Kulotusta on peltomaan, hakkuualueiden tai metsämaan polttaminen. Kulotukseksi luetaan myös kantojen, roskien ja lehtien poltto isossa mittakaavassa. Metsämaan kulotus voi tapahtua vain ammattilaisen valvonnassa.

Kulotukseen tarvitaan maanomistajan lupa. Kulotuksesta ilmoituksen tehnyt sytyttäjä on vastuussa siitä, että tuli ei leviä suunnitellulta kulotusalueelta muualle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaPirkanmaan pelastuslaitos
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 2.6.2020