suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ilmoitus jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta jätehuoltorekisteriin

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ilmoituksen perusteella toiminta rekisteröidään ympäristönsuojeluntietojärjestelmään. Rekisteröity toiminta kuuluu tämän jälkeen viranomaisen säännöllisesti valvottaviin kohteisiin.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, elinkeinonharjoittajaa koskevat samat velvoitteet kuin Suomeen sijoittautunutta elinkeinonharjoittajaa.


Määräaika

Ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Jätteen ammattimaista keräystoimintaa harjoittavan yrityksen on tehtävä toiminnastaan ilmoitus kunnan ympäristöviranomaisille. Ilmoituksen perusteella viranomaiset merkitsevät yrityksen jätehuoltorekisteriin. Yritys voi sisällyttää samaan ilmoitukseen tiedot kaikista niistä vastaanottopaikoista, joihin se toimittaa jätettä välivarastoitavaksi.

Jätteen ammattimaisen keräystoiminnan harjoittajan tulee pitää kirjaa kerätyistä jätteistä. Kirjanpitoon tulee sisällyttää tiedot kerätyn jätteen lajista, laadusta, vaarallisen jätteen vaaraominaisuuksista, jätteen määrästä, alkuperästä ja toimituspaikasta sekä jätteen kuljetuksesta ja käsittelystä. Nämä tiedot pitää säilyttää kuuden vuoden ajan.

Ilmoituksesta tulee käydä ilmi, kuka jätteen keräyksen toimeksiantaja on ja kenen vastuulla kerätty jäte on. Ilmoituksessa tulee kertoa, onko vastaanottopaikalla ympäristölupa ja onko keräystoiminta jatkuvaa vai määräaikaista. Jos yritys toimii usean kunnan alueella, sen on tehtävä hakemus toiminnan hyväksymisestä sille ELY-keskukselle, jonka alueella suurin osa toiminnasta tapahtuu.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

Muut vastuuorganisaatiot

Tuusulan kunta, Järvenpään kaupunki, Keravan kaupunki, Mäntsälän kunta, Nurmijärven kunta

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
Päivitetty: 6.7.2021