suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Ilmoitus ilotulituksesta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos aiot järjestää ilotulituksen muuna ajankohtana kuin uudenvuodenyönä, on sinun tehtävä ilmoitus tapahtumasta etukäteen. Ilman lupaa ilotulituksen järjestäminen on kiellettyä.

Lupaa varten sinun tulee toimittaa lomake pelastuslaitokselle. Itäisellä Uudellamaalla järjestettävistä ilotulituksista ilmoitus toimitetaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Pelastusviranomainen toimittaa päätöksen antamaasi osoitteeseen. Jos pelastuslaitos hyväksyy ilmoituksen ja antaa luvan ilotulitukseen, se antaa samalla luvan hankkia ilotulitteet ja säilyttää niitä.

Toimi näin

Lomake löytyy pelastuslaitoksen verkkopalvelusta. Toimita täytetty ja allekirjoitettu lomake Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle joko tulostettuna postilla tai skannattuna liitteenä sähköpostissa. Palotarkastaja vastaanottaa lomakkeet ja vastaa lisäkysymyksiin. Tavoitat tarkastajan puhelimitse (päivystävä palotarkastaja tai pelastuslaitoksen vaihde) tai sähköpostitse palotarkastaja@porvoo.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ilmoitus ilotulituksesta tulee tehdä etukäteen, jos aikoo järjestää ilotulituksen muuna ajankohtana kuin uudenvuodenyönä. Jos pelastuslaitos hyväksyy ilmoituksen ja antaa luvan ilotulitukseen, se antaa samalla luvan hankkia ilotulitteet ja säilyttää niitä.

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 7.9.2020