suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ilmoitus elintarvikehuoneistosta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan mitä tahansa rakennusta tai huoneistoa tai niiden osaa tai muuta ulko- tai sisätilaa, jossa myytäväksi tai luovutettavaksi tarkoitettuja elintarvikkeita säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai käsitellään. Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi ravintolat, päivittäistavaramyymälät, kioskit ja leipomot.

Tee ilmoitus uuden elintarvikehuoneiston avaamisesta tai jos elintarvikehuoneiston nykyiseen toimintaan tulee olennaisia muutoksia.

Muutos voi olla esimerkiksi asiakaspaikkojen lisääntyminen, ruoan valmistuksen monipuolistuminen tai huoneistoon tehtävät rakenteelliset muutokset.

Ilmoitusvelvollisuus koskee myös uusia liikkuvia eli siirrettäviä elintarvikehuoneistoja, kuten esimerkiksi liikkuvaa kioskia, myyntiautoa, telttakatosta, kojua tai muuta liikkuvaa laitetta.

Ilmoitus elintarvikehuoneistosta pitää tehdä myös ruoka-aputoiminnan aloittamisesta, mikäli toiminta on säännöllistä ja elintarvikehuoneistossa käsitellään helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ympäristöterveystarkastajat toimivat valvontaviranomaisina Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella.

Toimi näin

Tee ilmoitus Ruokaviraston sähköisessä ilppa-ilmoituspalvelussa tai kirjallisena elintarvikehuoneiston sijaintikunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle.

Ilppa -ilmoituspalvelun kautta tehtävää ilmoitusta varten tarvitset Suomi.fi -palvelun valtuudet. Lisätietoa ilppa - ilmoituspalvelun käytöstä löydät Ruokaviraston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksu perustuu Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallituksen hyväksymään taksaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 29.6.2021