suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Ilmoitus äidinmaidonkorvikkeen ja tietyn vieroitusvalmisteen markkinoille saattamisesta

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Äidinmaidonkorvikkeen markkinoille tuojan, eli valmistajan, valmistuttajan tai maahantuojan, on tehtävä tuotteesta ilmoitus Ruokavirastoon. Ilmoitus on tehtävä myös vieroitusvalmisteesta, jos se on valmistettu proteiinihydrolysaateista tai se sisältää muita kuin delegoidun asetuksen (EU) 2016/127 liitteessä II mainittuja aineita.

Tuotteen uusista pakkausmerkinnöistä tai hyvin pienistä reseptimuut ...

Toimi näin

Ilmoitus tehdään sähköisen asiointipalvelun tai Ruokaviraston internetsivuilla olevan lomakkeen kautta. Ilmoitukseen tulee liittää malli tuotteen pakkausmerkinnöistä.

Sähköisen asiointipalvelun ulkopuolella tehty ilmoituslomake toimitetaan liitteineen postitse tai sähköpostitse Ruokaviraston kirjaamoon. Ruokavirasto vahvistaa vastaanottaneensa ilmoituksen. '

Tieto vastaanotetusta ilmoituksesta liitteineen lähtee myös yritystä valvovalle kunnalle tiedoksi ja valvontaa varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Ruokavirasto ei arvioi tuotteen koostumuksen tai pakkausmerkintöjen lainmukaisuutta. Ilmoituksen vastaanottaminen ei tarkoita sitä, että Ruokavirasto olisi hyväksynyt ilmoitetun elintarvikkeen elintarvikesäädösten mukaiseksi.


Määräaika

Ilmoitus on suositeltavaa tehdä viimeistään silloin, kun tuote saatetaan markkinoille.

Käsittelyaika

Ruokavirasto katsoo ilmoitusvelvollisuuden täytetyksi, kun ilmoitus saapuu virastoon kaikkine vaadittavine tietoineen ja liitteineen. Jos ilmoitus on puutteellinen, esimerkiksi pakollinen malli pakkausmerkinnöistä puuttuu tai pakkausmerkinnät ovat vaikeasti luettavia, Ruokavirasto pyytää täydentämään ilmoitusta.

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassa oleva

Tausta ja lainsäädäntö

Komission delegoitu asetus (EU) 2016/127 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 609/2013 täydentämisestä äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden koostumusta ja niistä annettavia tietoja koskevien erityisvaatimusten sekä imeväisten ja pikkulasten ravitsemisesta annettavia tietoja koskevien vaatimusten osalta

Palvelun toteuttaa

Ruokavirasto

Palvelusta vastaa

Ruokavirasto
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 28.12.2022