suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Ikäneuvola

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Ikäneuvolassa tarjotaan mahdollisuutta terveystarkastukseen yli 65-vuotiaille henkilöille, jotka eivät ole kotihoidon asiakkaita tai omaishoitajia. Omaishoitajille Taivalkosken kunta tarjoaa mahdollisuuden terveystarkastukseen työterveyshuollon kautta.

Terveystarkastuksen yhteydessä annetaan terveysneuvontaa erilaisista kansansairauksista, kartoitetaan terveyskäyttäytymistä huomioiden asiakkaan sairaudet ja elämäntilanne, annetaan ravitsemus- ja liikuntaohjausta sekä kannustetaan hyvinvointia edistäviin valintoihin.

Toimi näin

Ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse soittoaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäneuvolan toiminta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille itsenäisesti kotona asuville ihmisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 30.8.2021