suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemen kunta

Ikäkausiin liittyvät terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Eri ikäkausiin, koululaisille ja ikääntyneille, liittyvässä terveystarkastuksessa kiinnitetään huomiota kunkin elämänvaiheen ajankohtaisiin asioihin.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman ikäkautesi terveystarkastajaan varataksesi ajan ja saadaksesi lisätietoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikäkauteen liittyvässä terveystarkastuksessa kiinnitetään huomiota kussakin elämänvaiheessa ajankohtaisiin asioihin. Lastenneuvola järjestää lapselle laajan terveystarkastuksen neljän kuukauden, 18 kuukauden ja 4 vuoden iässä. Tarkastuksissa käsitellään lapsen terveyteen, kasvuun ja kehitykseen sekä mahdollisiin erityistarpeisiin liittyviä seikkoja.

Koululaisten laajat terveystarkastukset järjestetään ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla. Lapsen tai nuoren kasvun ja kehityksen lisäksi tarkastuksessa arvioidaan koko perheen hyvinvointia. Opiskeluterveydenhuollon järjestämissä terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena.

Ikääntyneille tarjottavissa terveystarkastuksissa voidaan perustutkimusten lisäksi selvittää muun muassa muistia, toimintakykyä, mielenvireyttä ja itsenäistä suoriutumista. Nämä tarkastukset järjestää terveyskeskus.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Palvelun toteuttaaTuusniemen kunta
Alue Tuusniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusniemen kunta
Päivitetty: 3.12.2018