suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Ikäkausiin liittyvät terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastenneuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa toteutuvat lakisääteiset terveystarkastukset asetuksessa määriteltyinä ajankohtina. Jatkohoitoon ja tutkimuksiin ohjautuminen sujuu hyvin. Yhteistyöverkostoa on kehitetty toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla lapsen ja nuoren auttamiseksi. Seuranta- ja tukikäyntejä pystytään järjestämään tarpeen mukaan.

Toimi näin

Ota yhteyttä omalle terveysasemallesi, yhteystiedot saat kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikäkauteen liittyvässä terveystarkastuksessa kiinnitetään huomiota kussakin elämänvaiheessa ajankohtaisiin asioihin. Lastenneuvola järjestää lapselle laajan terveystarkastuksen neljän kuukauden, 18 kuukauden ja 4 vuoden iässä. Tarkastuksissa käsitellään lapsen terveyteen, kasvuun ja kehitykseen sekä mahdollisiin erityistarpeisiin liittyviä seikkoja.

Koululaisten laajat terveystarkastukset järjestetään ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla. Lapsen tai nuoren kasvun ja kehityksen lisäksi tarkastuksessa arvioidaan koko perheen hyvinvointia. Opiskeluterveydenhuollon järjestämissä terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena.

Ikääntyneille tarjottavissa terveystarkastuksissa voidaan perustutkimusten lisäksi selvittää muun muassa muistia, toimintakykyä, mielenvireyttä ja itsenäistä suoriutumista. Nämä tarkastukset järjestää terveyskeskus.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 15.2.2021