suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikäihmisten turvapalvelu

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tampereen kaupunki
Alue: Orivesi, Tampere
Palvelun kieli: suomi

Turvapalvelu viittaa turvapuhelimeen ja turvarannekkeeseen, joiden avulla asiakas voi hälyttää apua, kun hänen terveydentilansa sitä edellyttää. Turvaranneketta painettuaan turvapuhelimesta kysellään asiakkaan vointia ja tarvittaessa turva-auttaja tulee tarkastamaan asiakkaan kotiin hänen terveydentilansa.

Turvapalvelun lisälaitteiksi voidaan kytkeä tarvittaessa muun muassa palo- /häkävaroitin, vesipisteen vuotovahti, liesivahti, ovivahti tai tarkistussoittopalvelu. Näistä hälytys menee turva-auttajalle tai muuhun ennalta sovittuun paikkaan, kuten omaisille.


Toimi näin

Saat lisätietoa kotihoidon tukipalveluista ikäihmisten palvelu- ja neuvontapiste Kotitorilta sekä kotihoidon asiakasohjaajilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Turvapalvelu voidaan myöntää, jos asiakkaalla on epävakaa terveydentila, eksymisiä, kaatumisia tai niiden uhkaa.

Palvelu voidaan myöntää myös jos asiakas on turvaton ja sosiaalinen verkosto puuttuu. Kriteerinä toimii lisäksi asiakkaalla todettu terveydellinen syy, joka realisoituessaan edellyttää nopeasti saatavaa apua (esimerkiksi sydänkohtaus).

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Tampereen kaupunki
Hämeen Ensiapupalvelut Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Suomen Punainen Risti Tampereen osasto (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)