suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain (980/2012) eli vanhuspalvelulain tavoitteena on

• tukea ikääntyneen väestön hyvinvointia ja terveyttä ja lisätä mahdollisuuksia vaikuttaa palvelujen kehittämiseen kunnassa ja

• parantaa iäkkäiden henkilöiden mahdollisuutta saada laadukkaita palveluja sekä vaikuttaa palvelujensa sisältöön ja toteuttamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Wiitaunionin perusturvan hinnasto 2017 osoitteessa:

http://www.viitasaari.fi/filebank/6940-Perusturvanhinnasto2017.pdf

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViitasaaren kaupunki
Palvelusta vastaaViitasaaren kaupunki
Alue Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Viitasaaren kaupunki
Päivitetty: 29.11.2019