suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikäihmisten terveystarkastukset

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tyrnävän kunta
Alue: Tyrnävä
Palvelun kieli: suomi

Ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan terveydentilan perustutkimuksen lisäksi selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, asiakas ohjataan palvelutarpeen selvitykseen. Ikääntyneiden palvelujen palveluohjaaja ja tarpeen mukaan muut sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.


Toimi näin

Varaa puhelimitse aika seniorineuvolaan.

Seniorineuvolan sairaanhoitajan puhelintunti on ma-pe klo 11-12.

Vastaanotto maanantaisin klo 8 - 10 Temmeksen terveysasemalla,

perjantaisin klo 8 - 10 Tyrnävän terveyskeskuksessa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Hoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Mikäli terveystarkastukseen liittyy lääkärikäynti, siitä peritään terveyskeskuksen käyntimaksu 20,90€ (enintään kolmesta käynnistä kalenterivuoden aikana).


Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Terveydenhuoltolaki


Palvelun toteuttaa: 
Tyrnävän kunta