suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneet voivat hakeutua terveystarkastukseen omalle terveysasemalleen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, ohjataan asia ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Jos oma terveys tai toimintakyky on heikentynyt ikääntymisen takia, voi hakeutua ikääntyneen terveystarkastukseen sosiaali- ja terveyskeskukseen. Ikääntyneen terveystarkastuksessa tehdään terveydentilan perustutkimus. Tämän lisäksi voidaan selvittää ikääntyneen muistamista, mielenterveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen, jos käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai hoitoa kodin ulkopuolella. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 16.1.2024