suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Ikäihmiset voivat hakeutua Seinäjoella terveystarkastukseen terveyskeskukseen.

Ikäkeskus- ikäihmisten asiakasohjausyksikkö järjestää vuosittain 75- vuotiaille kuntalaisille ryhmämuotoisia hyvinvointipäiviä. Hyvinvointipäivien tarkoituksena on käydä läpi ikääntyvän henkilön elämää eri näkökulmista, antaa tietoa eri mahdollisuuksista Seinäjoella ja tukea henkilön omatoimisuutta ja aktiivisuutta arjessa. Hyvinvointipäivät ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Hyvinvointipäiviin tulee kutsu kotiin. Mahdollista on saada myös kotikäynti jos on estynyt osallistumaan hyvinvointipäiviin.

Omaishoitajien terveystarkastukset hoitavat kotihoidon terveydenhoitajat.

Toimi näin

Aikuisneuvolassa suoritettavaan terveystarkastukseen varataan aika, joko sähköisesti tai puhelimitse.

Hyvinvointipäiville tulee ikäkeskukselta kutsu kotiin ja tämän jälkeen voi neuvotella yksittäisestä kotikäynnistä ja sen ajankohdasta, jollei pääse mukaan hyvinvointipäiville.

Omaishoitajiin ollaan yhteydessä kotihoidon toimesta ja sovitaan aikaa yhdessä terveystarkastukselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 30.6.2020