suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Ruovesi
  • Julkinen palvelu

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen terveystarkastukseen. Terveystarkastuksessa saatujen tulosten perusteella ikääntynyt asiakas saa ohjausta ja neuvontaa. Hänet voidaan myös ohjata lisätutkimuksiin, sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja/tai palvelunohjaajan luo.

Toimi näin

Varaa terveystarkastusaika oman terveysasemasi ajanvarauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelusta vastaaRuoveden kunta
Alue Ruovesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 8.4.2020