suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikäihminen tai hänen läheisensä voi ottaa yhteyttä asiakasohjaajaan ja sopia palvelutarpeen kartoituksen joko asiakasohjaajan vastaanotolla tai maksuttomalla kotikäynnillä. Asiakasohjaaja kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa kokonaistilanteen ja ohjaa asiakkaan tarpeidensa mukaisiin palveluihin. Asiakas tai omainen voi ottaa myös suoraan yhteyttä muistihoitajaan ja varata vastaanottoajan. 75- vuotta täyttäville järjestetään hyvinvointia tulevat kotikäynnit.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyskeskukseen tai asiakasohjaajaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022