suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Saat kutsun terveystarkastukseen postitse tai voit ottaa yhteyttä siihen sote-asemaan, jonka asiakas olet. Terveystarkastuksessa terveydenhoitaja kartoittaa monipuolisesti terveydentilasi ja hyvinvointisi sekä toimintakyvyn edistämismahdollisuutesi. Tarkastuksessa hoitaja selvittelee mahdollisia sairastumisriskejä ja käy läpi laboratoriovastauksesi. Terveydenhoitaja laatii yhdessä sinun kanssasi s ...

Toimi näin

Saat tiedon mahdollisuudesta terveystarkastukseen kirjeitse. Kirjeessä on ohjeet ajanvarauksen tekemiseksi ja terveyskysely, joka käydään tarkastuksessa läpi yhdessä terveydenhoitajan kanssa.

Ajan terveystarkastukseen voit varata sille sote-asemalle, jonka asiakas olet. Tamperelaisten terveystarkastukset tehdään aikuisten terveystarkastukset yksikössä Sarviksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu 80 vuotta täyttäneille tai harkinnan mukaan jo aiemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos oma terveys tai toimintakyky on heikentynyt ikääntymisen takia, voi hakeutua ikääntyneen terveystarkastukseen sosiaali- ja terveyskeskukseen. Ikääntyneen terveystarkastuksessa tehdään terveydentilan perustutkimus. Tämän lisäksi voidaan selvittää ikääntyneen muistamista, mielenterveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen, jos käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai hoitoa kodin ulkopuolella. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 29.5.2023