suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Jos koet terveytesi tai toimintakykysi heikentyneen ikääntymisen takia, voit hakeutua terveyskeskukseen ikäihmisten terveystarkastukseen. Terveystarkastuksen tekee terveydenhoitaja vastaanotollaan. Terveystarkastuksen yhteydessä voidaan myös arvioida, mitä palveluja mahdollisesti tarvitset kotona pärjäämisen tueksi. Tilannettasi voidaan arvioida tarpeen mukaan yhdessä sinun ja läheistesi kanssa.

Ikääntymiseen liittyvissä muistiasioissa sinua palvelee terveyskeskuksessa työskentelevä muistikoordinaattori.

Toimi näin

  • Jos koet tarvitsevasi ikäihmisten terveystarkastuksen, otathan yhteyttä oman alueesi terveydenhoitajaan tai terveyskeskuksen puhelinvaihteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 16.9.2020