suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Yleensä terveystarkastuksen tekee terveydenhoitaja, joka ohjaa tarvittaessa lääkärin tarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, terveydenhoitaja tai lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Kunnan kotihoidon asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Toimi näin

Varaa vastaanottoaika terveystarkastukseen terveydenhoitajalta. Ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 10.12.2021